سیاهه

کلاس مجازی آموزش طراحی با مداد مقدماتی

کلاس مجازی آموزش طراحی با مداد مقدماتی

اینجا یک کلاس مجازی رایگان است برای آموزش طراحی مقدماتی با مداد که شامل موارد زیر است.
تاریخ شروع کلاس دهم آبان ماه 1393 بوده و نهایتا تا انتهای هفته سوم صبر می کنیم و اعضای جدید را می پذیریم یعنی تا تاریخ اول آذرماه 1393.آن هم بدلیل اینکه تجربه اول است.ان شاءالله از ترم آتی با شروع کلاس پذیرش جدید هم متوقف می شود.
آشنایی با سایه ها و جدول تنالیته ، ترسیم سایه های احجام اصلی شامل مکعب ها ، کره ، استوانه و مخروط ، ترسیم اشکال مات(شبیه کوزه ها ، چوب و ...) ، نیمه مات (شبیه بعضی پلاستیک ها ) ، اجسام فلزی( روی و آلومینیم و استیل و ...) ؛ اجسام شیشه ای ، پارچه و در نهایت ترسیم پرتره چهره به همراه جزئیات دقیق تری از آن.اعضاء کلاس هم باید قبلا اعلام آمادگی کنند و شرایط کلاس را بپذیرند.
مهمترین شروط شرکت در کلاس داشتن تعهد اخلاقی مبنی بر جدی گرفتن کلاس و تعهد بر انجام تک تک تمرینات و ایضا جرائمی که درصورت انجام ندادن باید بپذیرد.بعلاوه تهیه لوازمی که برای طراحی در این سطح لازم هستند.تعداد شرکت کنندگان هر دوره محدود است.استفاده عموم از وبلاگ آزاد است ، منتها اشکال گیری و دیدن تمرینات مختص اعضای کلاس است و از قبل اعلام می کنیم که با عرض پوزش امکان و وقت نظردادن درباره آثار و تمرینات دوستان خارج از کلاس وجود ندارد.باید صبر کنند یا رزو جا کنند برای دوره ی بعدی که بعدا اعلام می کنیم..استفاده از مطالب با ذکر منبع باشد و صرفا در فضای مجازی استفاده شوند نه در آثار مکتوب.

وسایل مورد نیاز برای کلاس که تهیه آنها ضروریست به شرح زیر است:

1- تخته شاسی A3 -

2- برگه سفید A3 - برای شروع حداقل 50 برگ -

3- مدادهای B6 و HB مارک CRETA COLOR(کرتا کالر) -
دونه ای 2500 تومان هستند.اگر گیرتون نیومد که احتمالا نمیاد مارک عادل (ترکیه ای ) یا استدلر اصل اگر بود و در نهایت FABLE CASTEL.

4- مداد تراش با کیفیت خیلی خوب-

5- مداد پاکن اتودی نوک باریک 9 میلی-

6- محو کن مارک لیزا ترجیحا- اندازه ش اندازه مداد معمولیه با همون قطر- بزرگتر نگیرید- 1500 تومان.

7- چراغ مطالعه - این را پشت گوش نندازید- ضروری ضروریست-

بایگانی

۴ مطلب در آذر ۱۳۹۳ ثبت شده است

توصیه

این تمرین آخری - اسکیس - را جدی بگیرید .می توانید یک دفتر جلد سخت همراهتون باشه هر جا وقت داشتین از هر چیزی که دیدی اسکیسشو بکشید.

اسکیس

درس سوم: طراحی اسکیس یا دست آزاد

این مدل طراحی کاربردای فراوانی دارد .هم می تواند یک طرح اولیه باشد از یک طرح نهایی که بعدا با کار روی ریزه کاریها تمام می شود و هم وقتی سوژه خیلی ثابت نمی ماند یا شما خیلی زمان ندارید.مث طراحی از کلاغی که چند ثانیه ای روی درختی نزدیک شما نشسته است.

در این مدل طراحی شما کاری به جزئیات دقیق ندارید و فقط یک شمای کلی از خطوط اصلی و بیشتر اطراف شکل را می کشید و البته خطوطی را هم از داخل شکل.

شیوه صحیح دست گرفتن مداد در این سبک شیوه غیرمعمول گرفتن مداد زیر دست است.( تصویر این سبک را در درس اول ببینید).

کاربرد اسکیس برای مواقعی که زمان محدود است و فقط شمای کلی را از شی مورد نظر لازم داریم را بعدا کار خواهیم کرد.

در این درس با اسکیسی کار داریم که کمی دقیق تر از این حالت است و شی ، ثابت روبروی ما ایستاده و جایی نمی رود.ما هم زمان داریم و هدف از اسکیس فقط یک شمای کلی نیست.کمی دقیق تر است و قرار است بعد از اسکیس با کار روی جزئیات طرح نهایی را در بیاوریم.

مثال: می خواهیم اسکیس چند وسیله پرمصرف از وسایل منزل و بخصوص آشپزخانه را بکشیم.

ابتدا این ویدیو را ببینید.


دریافت


عنوان: ویدیوی اسکیس زدن
توضیحات: ویدیوی اسکیس زدن از اشیاء


و اما نکاتی را که باید در هنگام ترسیم اسکیس یک شی رعایت کنید:

1- در ابتدا اگر این مدل دست گرفتن مداد برایتان سخت است از همان شیوه ی مرسوم قبلی استفاده کنید.

2- اندازه و حدود شکل را ابتدا تخمین بزنید و با گذاشتن علاماتی ریز آنرا روی کاغذ مشخص کنید.اگر فقط یک شکل است بهتر است در وسط باشد و اگر چند شکل هستند باید به نحوی کار کنید که برای همه ی شکلها جا باشد.

3- برای شروع از اشیاء قرینه و ساده تر شروع کنید و ابتدا یک محور عمودی که وسط شکل باشد و ان را به دو نیمه مساوی چپ و راست تسیم می کند را ترسیم کنید و خطوط بالایی و پایینی آن را مشخص کنید.با دو خط افقی تقریبا هم اندازه شی

4- شروع کنید به کشیدن کناره های شی و بهتر است بصورت همزمان باگر یک قسمت از سمت راست را می کشید به همان اندازه از سمت چپ را نیز ترسیم کنید نه اینکه یک طرف را کامل بکشید و بعدبروید سراغ نیمه دیگر

5- در آغاز اگر شکل کمی قوس و انحنا دارد درآوردنش کمی سخت است.بهتر است شکل را در نظرتان به شکلهای اصلی نزدیک به آن ساده تر کنید و این شکلهای ساده را بکشید و در مرحله بعد از ری خطوط راست منحنی ها را دربیاورید.در ویدیو می بینید که کناره های کوزه را که منحنی هستند اولی با خطوط راست و یک شکل ساده ذوزنقه ای می کشد و در مراحل بعد از روی همون خطوط خطوط منحنی زا می کشد.

6- خطوط را بصورت بریده بریده و ریز ریز نکشید- اصطلاح شخم زدن- و یکباره یک خط را ترسیم کنید.البته هیچ اشکالی ندارد که مثلا یرای ترسیم خط سمت راست یک لیوان به جای فقط یک خط چند خط کنار هم بکشید.اتفاقا بهتر هم هست و توصیه می شود.در مرحله بعد آن خطی را که به شکل و واقعیت نزدیک تر است را ملاک میگیریم و پررنگش می کینم و بقیه را کاری نداریم.حتی اگر کار نهایی میخواهیم ؛ آنها را پاک می کنیم.

7- اشیاء را نه خیلی بزرگ بکشید و نه خیلی کوچک.تقریبا همین اندازه ای که در ویدیو می بینید مناسب است.

8- اگر در مراحل اولیه می بینید تقارن را درست درنیاورده اید میتوانید کاغذ را سر و ته بگیرید و این شکلی آنرا اصلاح کنید.

9- در شکل می بنید که چند جا از خود بدنه مداد به عنوان خط کش استفاده می کند.این روش مرسومیست برای تخمین اندازه ها و درآوردن زاویه خطها.در این روش مداد را در دست گرفته دستتان را کاملا به سمت جلو می کشید و با یک چشم باز اندازه قسمتی از شی را که می خواهید بکشید با انگشتتان روی مداد مشخص می کنید و با همان نسبت روی کاغذ علامت می گذارید.بیه اندازه ها شی را بهمین شیوه تعیین می کنید.فقط باید جایتان ثابت باشد و دستتان کاملا یکسان باز شده باشد در هر مرحله تخمین زدن.


چند نمونه اسکیس.البته اولی کمی کاملتر از اسکیس است ولی فقط برای نشان دادن اینکه چه وسایلی را بکشید و نمونه طرحها را هم ببینید.شما احتیاجی به سایه زدن ندارید در این مرحله هر چند اگر طبق همان اصول نورپردازی سایه مختصری هم بزنید مشکلی نیست.تصویر سوم هم اسکیسها از زوایای کمی بالا و پایین از شکل دومیست.




تمرین:

برای شروع از اشکال ساده تر مثل لیوان ها و پارچها و قندان های متقارن شروع کنید و از هر کدام تعدادی اسکیس بزنید.اگر می خواهید چند شکل را در یک صفحه بکشید باید کم کم به مبحث جانمایی صحیح آنها یا همان - کمپوزیسیون - هم توجه داشته باشید که ترکیب قرارگیری آنها یا اصطلاحا چیدمانشان در صفحه چشم نواز باشد.مثلا آنها را بصورت کاملا افقی کنار هم نمی کشند .همین ویدیو نمونه خوبی از یک کمپوزیسیون خوب است.بعدا در اینباره حرف می زنیم.عجالتا آن چیزی که به نظرتان زیباتر می آید را استفاده کنید.من اشکالاتش را می گویم.

نمونه ها را بگذارید ببینم چیکار کرده اید .این را نگذارید آخر هفته.همین امرروز هر تعداد که می توانید بکشید.محدودیتی در تعداد ترسیمات نیست.هر چه بیشتر و سریعتر بکشید بهتر است.تاکید می کنم خطوط را با یکبار تماس مداد با کاغذ بکشید نه بصورت بریده بریده و با دقت زیاد.اوای کج و معوج می شوند ولی درست می شود به مرور.

سرتیفیکیت

راستی جالبه نظر استاد محسن ایرانی - استاد بنده در طراحی- را درباره همین وبلاگ بدانید.باشد که بیشتر دل بکار بدین.

عین ایمیلی که لطف کردند و فرستادند و همچنین تکرار و تاکیدشان در کلاس:

در مورد وبلاگ بگم که دیدم با دقت و به نظرم توی تمام وبلاگ ها و سایت های آموزش طراحی ایرانی از همه اصولی تر و جامع تر شده. آفرین


.

.

.

ممنون استاد

درس 2 قسمت دوم

ادامه درس دوم:

ترسیم و سایه زنی احجام اصلی-مکعب - مخروط و استوانه


در درس قبل اصول سایه زنی یک کره را شرح دادیم.سایه زنی بقیه اشکال اصلی هم بسیار شبیه به کره هستند با تفاوت در مکان اجرای تنالیته ها.به شکل زیر به دقت نگاه کنید

سایه زنی مخروط و استوانه


و شکل سایه افتان مخروط و استوانه


 


اصول کلی سایه زنی این سه شکل را بصورت ترسیمی توضیح داده ایم.


از مخروط(cone) شروع می کنیم.

1- خطوط عمودی جدا کننده قسمتهای مختلف تنالیته را می کشیم

2- ابتدا یک خاکستری ملایم روی کل سطح مخروط می زنیم- حتی قسمت هایلایت که با شماره یک مشخص شده و کاملا سفید است ، بعدا آن قسمت را پاک می کنیم- و با محو کن یکدست می کنیم.

3- یک پرده دیگر روی سطوح شماره 3 و 4 می کشیم و با محوکن دوباره یکدست می کنیم.4 تیره ترین قسمت و دو تا ناحیه با خاکستریهای شماره 3 دو طرفش هستند.4 قسمت دارک و شماره های 3 قسمتهای نیم سایه هستند.شماره 2 نیز ناحیه رفلکتی یا انعکاس نور است.

4- یک پرده دیگر ناحیه وسطی که همان شماره 4 است را تیره تر می کنیم و باز محوکن می زنیم.

5- در آخر کار با پاکن اتودی با ظرافت قسمت شماره 1 را پاک می کنیم و دوباره با محوکن کمی مرز آنرا با ناحیه کناریش نرم می کنیم.


ترسیم و سایه زنی مخروط


نکته 1:

در شکل فوق مراحل استفاده از محوکن در قسمتهای میانی را فاکتور گرفته ایم .


نکته 2:

هنگام سایه زدن نواحی مشخص شده میانی باید کمی با حوصله و ظرافت بیشتری سایه زنی کنید که سایه ها وارد نواحی کناری نشوند که امکان پاک کردنشان وجود ندارد اما در مرحله اول خیلی مهم نیست اگر سایه ها کمی به بیرون از مخروط رفتند .آخر سر آنها را پاک می کنید.



مراحل ترسیم و سایه زنی استوانه:

دقیقا مشابه مراحل سایه زنی مخروط است با تفاوت در نواحیی که تنالیته می خورند.


استوانه سایه زدن



و نهایتا ترسیم مکعب و سایه زنی آن طبق شکل اول که به دلیل جدا بودن سطوح از همدیگر کار بسیار آسان تر است و فقط باید بدانید سطح روبروی نور کاملا روشن ، سطح جانبی تیرگی ملایم یا نیم سایه و سطح پشتی دارای تیرگی کامل خواهد شد.سایه افتان هم طبق شکل جاهای نزدیکتر تیره تر و هر چه به انتهای سایه نزدیک می شویم تیره گی ملایم تری خواهیم داشت.


تمرین1:

از هر کدام از اشکال مخروط ، استوانه ، مکعب و مکعب تمرین قبلی دو اجرا داشته باشید.

دقت کنید من شکلا را عجله ای کشیدم و بسیار بی دقت- اسکنرو داشتن میبردن - شما باید خیلی زیباتر و دقیق تر بکشین.همچنین می توانید کلمات زیر را جستجو کنید و در  youtube ویدیوهای خوبی میشه پیدا کرد.البته اختلافاتی در سبک ها هست همیشه که شما فعلا ملاکتون همینی باشه که اینجا گفتیم.در فرصت بعدی دقیق ترشون میزارم.

how to draw cone & cube & sphere & cylender

البته هر کدام را جداگانه هم می شود جستجو کرد
how to shading cone & cube & sphere & cylender 

تمرین 2:

چند وسیله و شی در محل زندگی و طبیعت بیابید و با ساده سازی آنها به اشکال اصلی دروس قبلی سعی کنید آنها را سایه بزنید.مانند شکل بامزه زیر که تقریبا همین کار را کرده است.ساده سازی کوهها به مخروط و هیزم ها و تنه درخت به استوانه و ...




اینم منظم تر و کامل تر اصول سایه زنی چهار حجم اصلی.دقت کنید به جاهایی که سایه یکدست نیست و مثلا با فلش گفته که از یک سمت به سمت دیگر تیره تر می شود.